18++

Vă prezint, în premieră pe țară, afișul din WC-ul de bărbați al unei clădiri de birouri moderne, în care își desfășoară activitatea firme de avangardă în domeniul IT printre care pot numi UBER-ul din localitate.

Așadar, puneți-vă ochelarii de soare și centurile de siguranță, așa arată instrucțiunile de utilizare din WC-ul bărbaților programatori ai secolului 21:

20171024_131734

Dacă vedeam afișul ăsta în WC-ul fermei de vaci de la Bulgăruș credeam că e umor. Acolo unde l-am văzut m-a blocat în situația de a nu reuși să rezolv problema pentru care am călcat pragul așezământului.

După ce m-am uitat și m-am uitat iar și m-am minunat cât de jos a ajuns meseria asta de inginer software (sau conexe), ca un adevărat profesionist am zărit bugul:

20171024_131804

Acum serios bă programatoare cult în cap care ești tu de ai lipit rahatu’ pe perete (și chiar nu știu cine e, poate fi chiar un coleg – doamne ferește!), alege dreq un font civilizat dacă tot faci declarații de opinie. Uitați-vă la ă comparat cu a. Dacă ar fi folosit Arial sau Tahoma era prea de porc, puteam crede că e fan Microsoft. Așa, a ales un font sau un OS unde… tot ce avem în loc de spirit e substituția.

Mi-e jenă pentru meseria pe care o practic ori de câte ori am nevoie să merg la WC la etajul 1 (pentru că la etajul 2 e ruptă cheia în ușă). Asta ca să nu zic lucrurilor pe nume că poate greșesc fontul. Pișa-m-aș pe ea cultură. Scuzați!

8 thoughts on “18++”

  1. Dragul meu mrx: da, îmi cer iertare pentru greşala impardonabilă de-a alege un font cu buguri. Este clar dovada unei lipse de cultură „în cap” şi a celor 6.66 (?) ani de acasă.

    Ionuţe, pentru „de grabă” chiar ar trebui să-mi fie ruşine :)

    1. Nimic personal, chiar nu stiam cine e autorul deci mi-am permis sa fiu 100% necenzurat (stilul a fost ales special ca sa „rimeze” cu afisul). Acuma ca tot ne-am gasit pe calea undelor, a fost nevoie de afis? Intreb din curiozitate. S-au ivit cazuri de necunoastere? Au fost accidente atat de grave incat a trebuit documentat atat de explicit procesul? :) Chiar nu e polemic raspunsul, scuze de deranj, repet nu a fost nimic personal nestiind persoana. Cat despre „adevaratul profesionist” din mine care a descoperit bugul, era autoironie, cei 2-3 care citesc de obicei o detecteaza.

  2. @ccrisan: cum de ti-a venit sa folosesti expresiile alea intr-un poster?
    Eu imi inchipui ca doar un demers artistico-literar poate sa necesite asa exprimare. Era posterul o lucrare de arta?

  3. Stimati colegi, colaboratori, cititori si pretini, ma simt dator sa pun hartia igienica pe țambal: va rog sa va relaxati si sa defecati linistiti pentru ca urmeaza o noua postare, mult mai pozitiva, optimista, aproape solara, cu afisul de la alt etaj. Promit sa renunt la negativism pentru ca nu e productiv. Ar fi pacat sa generam un conflict de munca dintr-un pur exercitiu stilistic de miștocăreală. Asadar sfinctere relaxate va urez, episodul 2 e pe drum.
    Clarificare: ce m-a … minunat a fost necesitatea postarii pe perete in acel context/loc/mediu profesional, nu neaparat continutul.

  4. Sunt zile în care nu pot să exprim cât de multă nevoie este de acele afişe. Acum vreo două săptămâni, spre exemplu, cineva se pişase pe jos; nu făcuse deloc în vasul de wc sau în pisoar. La sediile vechi avem antecedente mai maronii. Dar până la urmă ai dreptate: oricum nu contează afişul.

    P.S. cum fac să mă anunţe pe mail la comentariile noi de aici?

  5. @ccrisan: am aflat din surse indepedente ca accidente s-au intamplat (mi-e greu sa imi imaginez cum poti sa faci asta accidental). Ceea ce inseamna ca afisele au o explicatie. Daca ma gandesc si mai bine (ca e dimineata si sunt odihnit), daca programatori sau ce or fi care lucreaza acolo fac pe langa… atunci probabil formularea din afis e ok fiind pe limba publicului țintă. Nu fontul m-a facut sa zic ca mi-e jenă și să mă leg de cultură ci locul și rolul afișului. De unde se vede ca nu avem o meserie usoara… Ca sa primesti mail cred ca ar trebui sa iti faci user. Nasol dar asta e singura metoda sa mai tai din spam (si asa sunt vreo 190 de useri spam de cand i-am sters ultima data). Nu am gasit sa ai user.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *