1% pe merit

Linux pentru mase sau natură moartă la supermarket:

linux auchan

cannot access, cannot access, cannot touch…

Tentant?

Dacă ai fi un potențial client ai cumpăra?

10 thoughts on “1% pe merit”

  1. macar ti-a pornit generatorul de numere aleatoare; nu cred ca windows l-ar fi putut porni in cazul de fata, cu atatea probleme

  2. Eu nu (mai prea) încerc Linuxuri pe desktop. Am încercat de câteva zeci de ori în ultimii 12 ani și speranța a dispărut. Dacă ar fi să instalez azi, aș instala probabil Mint. Ce mă pasionează sunt motivele pentru care Linux e sub 1% pe desktop după ani și ani de eforturi deși e gratis.

    Cauza aparent principală e calitatea experienței și poza spune aproape tot. Dacă așa arată un Lenovo proaspăt scos din cutie la magazin e normal ca 99% din clienți să-și vadă de drum sau să aleagă să dea 50 de euro în plus pentru alternativa cu Windows care măcar bootează corect până să înceapă să încarce Norton Antivirus Trial pe 30 zile…

    Cealaltă cauză pentru 1% e mai greu de pus într-o imagine: atitudinea arogantă / superioară / ostilă / autosuficientă / disprețuitoare / agresivă (aș putea continua enumerarea) a majorității fanilor la care unele victime apelează în disperare de cauză când pățesc ecrane precum cel din imagine după care se lecuiesc definitiv de comunism digital.

    Pe total cred că atitudinea fanilor a fost mai păguboasă decât calitatea slabă a produsului. Atitudinea jalnică s-a răsfrânt nu doar asupra potențialilor noi utilizatori ci și asupra întregului proces de dezvoltare. În istoria IT se vede repetat cum calitatea proastă a contat mai puțin decât prețul (și Windows a fost un exemplu la vremea lui de tinerețe) deci cred că nu calitatea slabă a fost principalul factor pentru eșec.

  3. @Tudor: nu sunt convins ca a pornit, cică la inițializare nu a putut atinge oarece… Eu asa înțeleg din cauza celor două puncte :)

  4. @eL : bine spus cu norocul, pentru ca e nevoie din plin de noroc ca sa mearga din prima. Daca nu, e usor, trebuie doar recompilat kernelul sau introduse 3 drivere cu insmod si iata cum iti faci singur norocul :)

  5. Dupa umila mea parere, e ceva defect acolo daca zici ca e proaspat de la supermarket pentru ca zice acolo ca runlevel 3 ceea ce inseamna text mode, nimic grafic. Banuiesc ca e o problema de configurare ceva, poate n-a fost compilat ceva cum trebuie sau la timp.

  6. @Tudor: poza e făcută în magazin, pe raft. Doar nu crezi că am cumpărat „produsul” și mi s-a întâmplat chiar mie :) Sunt sigur că e ceva defect acolo sau să fiu mai exact și să citez un expert în domeniu – pe bunică-mea: „s-o fi dezlipit un fir”.

  7. O fi fost el instalat corect dar daca a stat nesupravegheat in raft l-au aranjat „oamenii de bine”… doar vine fara parola la root.

    Eu cu Wubi am reusit sa instalez super simplu in paralel cu XP-ul ajuns acum la sfarsitul suportului, Xubunt LTS-ul pentru studiu; e drept pentru Linux problema maxima este lipsa driverelor in rest interfata dextop poate aduce cu ce preferi WIN – MAC… trebuie doar sa alegi ce preferi sa folosesti LXDE, XCFE…

    Dar oare nu ar fi „interesant” ca un dezvoltator de win sw sa-l dezvolte pe Linux ?

  8. @mrx: e o trimitere directa la o gluma de-a grupului Divertis, cand aparuse in scena un personaj pe nume Competent Talpic :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *