firefox 64 bit

Recent citeam că băieții de la Moziila, în competenta și judicioasa lor judecată au decis să suspende dezvoltarea versiunii de 64 de biți a browserului web Firefox.

M-am mirat puțin la citirea veștii avînd în vedere că doar versiunea de Windows pe 64 de biți a fost suspendată și sigur Windows pe 64 de biți funcționează – am văzut cu ochii mei – și în plus are o tendință pronunțat crescătoare de piață, cu un ordin de mărime peste Linux în mod sigur deși Linux aparent merită o versiune de 64 de biți.

Poate nu există interes pentru aplicațiile de 64 de biți m-am gîndit și le-am dat ignore văzîndu-mi de treabă.

Azi vreau să instalez Firefox pe un netbook și caut cu … bing (mea culpa – scuze):

ff64

Frumoși caii (și la subiect).

Lista propusă automat pe măsură ce tastezi este alcătuită din cele mai populare căutări. Aparent dintre toate căutările după Firefox, versiunea de 64 de biți ocupă poziția a 4-a. Numai de lipsă de interes nu mai poți bănui bietul Firefox pe 64 de biți.

Sigur, argumentele pentru care tinerii inforadioamatori care decid pe la Moziila vor să pară mai degrabă “tehnice”.

Nu pot să nu observ din nou motivul de bază pentru care PUȚIN software open-source ajunge de real succes pe desktopul omului de rînd: cînd scrii software gratuit de plăcere, în c…ot te doare de ce vrea utilizatorul, ce e important e ce vrei tu și plăcerea care rezultă din asta. De ce te-ar durea de prostime la urma urmelor?

Mă întreb cînd se va demara dezvoltarea versiunii de 13.71 biți pentru QNX. E un lux pe care dezvoltatorii de plăcere de la Mozilla ar fi păcat să și-l refuze.

2 thoughts on “firefox 64 bit”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *