despre virtualbox

De treci codrii de aramă și îți instalezi Oracle VM VirtualBox, imediat ce îi dai drumul poți da click pe meniul Help, opțiunea About VirtualBox… De ce ai face asta nu știu, mie așa mi-a venit.

Știu că e gratuit dar nu are legătură cu subiectul, subiectul nu e critic ci A-dmirativ.

Ați dat click cu toții? Pentru cine nu a dat de teamă, din principiu sau pentru că nu are cu ce, așa arată fereastra About:

AboutVirtualBox

Frumos. Uite ce gradiente minunate înconjoară textul nu chiar așa de minunat VirtualBox.

Gata toată lumea? Bine, închideți vă rog fereastra About.

Cum “de unde se închide”? Popa, ai închis? Ce aștepți băiatule?

Nu, nu e ca Shut Down din Windows 8 – ascuns sub pixelul din colțul din dreapta sus al ecranului, ce întrebare e asta??

A reușit toată lumea?

Văd și eu că nu are buton de închidere dar unde să pui un buton pe fereastra așa de minunată. Nu are nici X în colț, roșul de la X ar distrage de la Oracle. În plus e mai minimalist deci modern fără X. Dați click fără frică undeva în interiorul ferestrei și se va închide. Parcă totuși seamănă puțin cu Windows 8 la nivel conceptual.

Bonus: cu fereastra About deschisă încercați să deschideți cu mouse-ul meniul Start (cine îl mai are, scuze celorlalți, nu am vrut să învîrt cuțitul în rană). Magie – fereastra About dispare la click chiar și în afara ei, chiar și pe taskbar. Asta e partea admirativă: cît de inteligent știe ea că vrei să scrii versiunea într-un e-mail așa că se închide ca să îți dea șansa să-ți exersezi memoria.

Exerciții și probleme: ce credeți că se întîmplă dacă deschideți meniul Start din tastatură? Tudor? Că tu ești întotdeauna un bun tastator.

Corect! Și dacă încerci cu tastatura, fereastra se în…chideee. Au tratat tinerii cu competență și atenție toate scenariile de utilizare așa încît niciun utilizator, oricît de novice, să nu se simtă frustrat pentru că nu găsește butonul OK/Close sau X-ul din colțul ferestrelor ordinare. Să nu-i admiri? Ba da.

3 thoughts on “despre virtualbox”

  1. Cum romanul se descurca in orice situatie, propun urmatoarele variante:
    (1) faci printscreen ;)
    (2) faci poza cu telefonul la ecran exact la numarul versiunii (cum adica n-ai telefonul la tine?)
    (3) cauti pe internet cum sa pornesti executabilul de la linia de comanda si ii zici ca vrei verbose-about si sa iti dea numarul versiunii (mai bine incerci direct VirtualBox.exe -v)
    (4) Dupa ce executi punctul (3), poti face copy/paste din command prompt sau poti aplica, la alegere, oricare din punctele (1) si (2)

    Tema avem pentru maine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *