escrocheria coca cola

De ani de zile Coca Cola România oferă clienților săi o mega-escrocherie în serial. E vina lor că încă ne-o servesc? E vina noastră că încă mai au cui să o servească.

Periodic, compania de îmbuteliat apă cu gumă arabică și ceva esteri, organizează concursuri, promoții sau tombole – ce or fi ele. Eu le-aș zice jocuri de noroc DACĂ ar exista șansa pe care ți-o oferă orice joc de noroc, aceea de a cîștica ceva, lucru care în schema concursului-promoție “Caută sub capac” e exclus.

loz necîștigătorJocul se petrece cam așa:

  • toate sticlele de Coca Cola, toate reclamele, toate materialele publicitare tipărite promit că sub capacele sticlelor se află premii. Mai mult, ni se spune și proporția sticlelor cu dopuri cîștigătoare.
  • sub capacele unor sticle chiar se află imprimate cîștiguri.
  • cîștigurile ar trebui ridicate de la centrele de premiere.

Asta e tot. Dumneavoastră doar consumați (beți adică).

Nu comentez că a ajuns Coca Cola mai scumpă decît laptele și uneori decît berea, probabil e din cauza creșterii prețului mondial la barilul de petrol – ingredientul principal în afară de apă bănuiesc. Ce mă supără este că le merge de atîta vreme să prostească lumea fără să suporte niciun fel de consecințe.

Care e problema de fapt? Vă fac cadou un dop “cîștigător”. Încercați să obțineți premiul.

Pentru a fi premiat trebuie să mai îndepliniți cîteva condiții.

Prima condiție: găsiți un “centru de premiere”. Problema e că sînt puține și niciun magazin respectabil nu mai se murdărește cu așa ceva din cauza experiențelor anterioare. De ani Coca Cola le-a făcut și lor atîtea probleme cu clienții datorită schemelor de escrocare similare încît nimeni cu nume nu îi mai vrea în preajmă cu șandramaua urît mirositoare. Această condiție poate fi eventual satisfăcută de un client foarte determinat care e dornică să cheltuiască pe drumuri mai mult decît valoarea premiilor. Norocul escrocilor e că foarte puțini clienți sînt atît de iraționali așa că probabil 80% din premii rămîn nerevendicate în prima etapă. Cine nu are nervi și dorința de a demonstra ceva e descalificat. Cine cîștigă? Coca Cola, ca o adevărată companie de asigurări care face ORICE pentru a amîna plata oricît, doar doar moare clientul și rămîne cu banii. Culmea nesimțirii e că aceste “centre de premiere” au din belșug pe rafturi DE VÎNZARE ÎNSĂ, sticle exact ca și cele ce se dau ca premii, doar că nu le pot da clienților cîștigători. E nevoie de sticlele cîștigătoare din lada specială pe care Coca Cola nu o dă pur și simplu.

Condiția a doua: “centrul de premiere” să aibă marfa. Condiția asta e imposibil de satisfăcut și aproape niciun efort din partea clienului nu ajută. Cum funcționează mașinațiunea? Coca Cola vinde milioane de sticle cu capace “cîștigătoare” dar dau “centrelor de premiere” doar o fracțiune nesemnificativă din premii. Pur și simplu magazinele participante la escrocherie nu primesc premiile oricît ar insista și cînd le primesc, primesc un stoc ce se epuizează în puține minute. Coca Cola nu e deloc interesată de certurile cu clienții pe care le au “centrele de premiere”, ei sînt obișnuiți să facă lucrurile murdare prin intermediul terților.

Așadar vindem milioane de lozuri cîștigătoare, îi punem pe alții să le vîndă pentru noi ca să nu putem fi făcuți răspunzători, îi punem pe alții să dea cîștigurile pe care nu le onorăm în mod planificat după care ne premiază șefii că am furat de la populație încă x%. Cînd te încurci cu vînzătorii și producătorii de alba-neagra, îți meriți soarta. Ai fost avertizat.

Întrebare: magazinele care nu sînt “centre de premiere” dar vînd marfa de la Cola cu eticheta mincinoasă și fac deci profituri din schema de escrocare nu au nicio culpă? Dacă îi întrebi te trimit la Cola, nu simt din cauza obrazului prea gros că participă la furtul de pe față de la clienți deși pe rafturile magazinelor LOR marfa îmbie mincinos la a fi cumpărată. Doar ce responsabilitate poate avea un biet vînzător de loz în plic fals? Du-te și întreabă producătorul.

Jocul e minunat, întrebarea e ce păzesc autoritățile care ar trebui să corecteze comportamentele deviante ale producătorilor și vînzătorilor. Autoritățile probabil așteaptă să fie sesizate iar eu vă ajut să le sesizați. Ajunge să reclamați telefonic la un număr gratuit. Reclamațiilor li se răspunde în scris (e testat).

Ați fost și dumneavoastră escrocat de ei? Informați autoritățile:

ANPC: telefon 0800.080.999

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Timiş
Adresa: Str. Circumvalaţiunii nr. 6, Timişoara, cod 300013
Tel.: 0256/422.790, Fax: 0256/443.287
Email: reclamatii.timis@opc.ro

Nu pot garanta că reclamația la OPC va fi rezolvată satisfăcător așa că am un sfat alternativ care dă sigur roade: dacă doriți totuși să vă otrăviți în continuare cu apă cu gumă arabică și chimicale, cumpărați eventual PEPSI. De cînd rețin că se vinde pe piață la concurență cu lozul mincinos de la Cola, nu îmi amintesc să fi văzut scheme de escrocare similare. În plus de obicei PEPSI e ceva mai ieftin, compoziția și proprietățile fizico-chimice (altele decît culoarea etichetei) sînt identice. Diferența e că nu veți fi luați de proști pe banii voștri.

9 thoughts on “escrocheria coca cola”

  1. Dar nu e faina senzatie cind desfaci sticla aburita si cu emotie te uiti sub capac sa vezi volumul si meterialul din care e facuta?

  2. Interesant ceea ce se intampla ! Mai bine ne-am abtine de la a mai consuma Coca-Cola si sa trecem pe apa plata sa de ce nu pe… lapte, ca tot e mai ieftin.

    PS: nu sunt bautor de cola asa ca imi este indiferent cat de multe promotii-excrocherii deruleaza, caci nu ma afecteaza…

  3. Am castigat pana acum 12 sticle de 0.5L. Magazinele care participa la promotii nu sunt prea multe (ALCOOM Galati de ex) nu multi au sticle pe stoc din ”lada de premii”.
    Iar un alt aspect, f putini dau sticla rece cu motivul: dupa ce ca este gratis.
    Nu este gratis, eu am platit celelalte sticle, impims de reclama si de un castig cu E-uri
    Azi dau sa ma inscriu online am cateva coduri ptr un frigider si stupoare promotia valabila
    pana pe 7 Septembrie SA INCHEIAT! ???? Astazi sumtem in 3. Traiasca Coca Cola
    PS: cu 5$ se pot obtine 50L de coca cola, este reteta pe net, nu stiu daca idem cu cea originala dar merita incercat!

  4. Eu am „jucat” si la Coca Cola si la Pepsi! De la Coca Cola am o minge de fodbal din aia argintie, de la Pepsi nu am nimic (speram un mini-radio cu lanterna, din ala albastru). La premii mai mari NICI SA NU VISATI! ca stim cu totii cum se „castiga”

  5. sa stiti ca se castiga si premii mai mari. de exempu eu am castigat un telefon acum 2 ani la Cola, pana atunci si eu credeam ca nu se castiga la asa ceva.

  6. Bună ziua,
    Am găsit 3 capace cu sticla, și nici un magazin dîn Dristor-sector3 (Mega Image de la care am cumpărat sticlele de coca cola nu mi se acordă premiul (sticla castigatoare) care scrie în capac).De fapt niciun magazin nu da castigul.
    – Cine minte/păcălește cei de la Coca cola sau magazinele?
    – Nu m-ar mira chiar și dvs.
    De ce spun acesta ca păcăliți ca nu este prima data , deoarece acum câțiva ani au fost niște jucării de un Craciun care nu le-ati mai acodat ,decât ca parcă am auzit niște scuze prin luna februarie-martie la tv (nu sunt sigura)
    -Cum rămâne cu dopurile câștigatoare ? Se acordă sau nu ? Și unde ca la Dristor nici un magazin,sper că nu mă trimiteți unde se agăța harta în cui.

  7. Mai bine decât să trimiteți un regulament de 16 pg nu era mai bine să spuneți de unde ridic premiul de sub capac adică „cică o sticla”.
    Sau, am mai spus minciuna/păcăleală,cum vrei să o ei tot aia este. Următorul regulament il trimit la tv și am să spun dragi cumpăratori de coca cola în loc de primul de sub capac primiți regulament în loc de sticlă.
    Totul este numai pe reclamă : „voi proștilor cumpărați” eu asta simt ca va bateți joc de mine de toți .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *