Subiecte

ironie: apple vs adobe

Steve Jobs ia rar la trîntă cuvîntul scris. În ultima vreme a răspuns în doi peri și trei silabe, punînd la punct prin e-mail pe cîte un nefericit client care se plîngea de una-alta. Ieri a scris un întreg eseu.

Povestește el acolo cîte în lună și în stele despre Adobe și Flash, mai toate adevărate dar sunînd foarte prost exact din gura lui. Sînt multe lucruri de povestit despre lipsa fair play din toată agitația lor, de exemplu care firmă semnificativă ar fi primit pe ușă un Mac dacă nu exista pe el Adobe Photoshop sau Dreamweaver?

Culmea tupeului e însă pasajul în care Steve însuși dă lecții despre STANDARDE DESCHISE !! Adică șeful de la Apple e nemulțumit că Flash e 100% proprietar.

Aproape că îl înțeleg. Pe ce s-ar fi bazat kernelul din OSX azi dacă nu putea lua și exploata în interes personal, fără să întoarcă nimic comunității, software gratis și deschis? Cum să nu plîngă el după standarde și software deschise și gratuite cînd Apple a renăscut închizînd lumea în software deschis și DRM?

Nu mai există rușine pe planetă. Dacă ar mai fi existat măcar o picătură, sigur Steve avea destul cash să și-o permită, cash făcut în mare parte din vînzarea de carcase albe și frumoase conținînd… softuri și standarde „deschise” și „gratuite”.

4 comentarii la ironie: apple vs adobe

 • Aburel

  Dar insa totusi; stire de acum 2 ore: Apple a vindut un milion de iPaduri (de doua ori mai multe decit IPhoneuri la lansare)
  Deci se poate si mai bine.

  Cui ii pasa de ce e inauntru atita timp cit e trendy si frumos?

 • mrx

  Apple a mai vîndut în prima zi 700.000 care s-au dovedit 300.000 (dacă) provenite din preorders. E posibil că milionul de care se vorbeste sa fie exprimat în baza 2, cel mult 3.

 • Aburel

  deci 5 cifre din 6 erau corecte; deci eroarea e mai mica de 20%; deci da

 • mrx

  Oricum o să mai vîndă pînă ajung la numărul ăla, lumea încă stă la cozi.

Comentați

 

 

 

Puteţi folosi aceste etichete HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

captcha: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux