securitate made in china

Am încercat să fiu în pas cu lumea și am instalat Temu – un fel de Aliexpress mai la modă. Chinezii sunt foarte atenți la securitatea mea așa că îmi pun de la început probleme serioase.

Problema numărul 1:

Deci daltoniștii nu au ce căuta pe Temu. Mai sigur așa! Nicio problemă, nu sunt daltonist. Haideți să rezolvăm problema. Probabil că “literăs” e pluralul mandarin de la românescul literă. Care sunt literele dublate? Sunt patru i, deci doi din ei sunt dublați. Dar care? Sau din cei patru, unul e originalul și trei sunt dubluri? Dar care? Sau i fiind cvadruplat îl putem considera și dublat și dăm click pe toate patru literele i? De teama să nu pic testul de securitate și să mi se refuza viza, dau click pe salvatorul X. Ce ușor a fost. Sau nu…

Problema numărul 2:

 

Asta devine complicată de la nivelul de enunțului. Nici nu știu ce să comentez sau cum să abordez, nu cunosc numerele chinezești, nu sunt sigur dacă nu e o capcană având în vedere formularea așa că încurajat de faptul că data trecută am putut da click pe X, o fac din nou în speranța fie că sistemul va ceda primul, fie că următoarea problemă va fi cu cifre arabe.

Problema numărul 3:

Aici lucrurile par mai liniștite, apa care curge și spuma valurilor mă duc cu gândul la pictura japoneză, de data asta va fi bine îmi spun încrezător. Dar… iar numere chinezească?? Pare că genul și pluralul nu mai contează nici măcar în aplicațiile chinezești, că tot răul e spre bine și că de fapt oricum nu aveam nevoie de Temu așa că apăs pe cel mai apropiat buton de sufletul meu: Dezinstalează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *