vs.net 2015

Folosesc zilnic VS.NET din 2002. Prea mult ar zice unii. Și acum am lângă mine cutiile de la versiunile 2002 (1.0) și 2003 (1.1). Atâta timp consumat așteptând după el – măcar asta – îmi dă dreptul să comentez. Sunt cu el actualizat la zi. Ce stupid ar zice alții.

about

Niciodată produsul ăsta nu a avut miros de lucru finalizat. Întotdeauna a mers prea greu, prea prost, în așteptarea unui service pack care se dovedea a fi de fapt versiunea următoare cu 2 probleme rezolvate și alte 5 probleme noi. Aproape fiecare versiune a ignorat avansurile tehnologice în domeniul hardware și a mers semnificativ mai încet decât anterioara cu toate că rula cu procesor mai bun și cu de obicei de 2 ori mai multă memorie. Oricine vrea lambde, generici sau LINQ e dispus la sacrificii, toate astea nu vin gratis. Probabil cele mai negre vremuri au fost pe la versiunile 2005 – 2008, ce vremuri cumplite. Nu vreau să compar VS.NET cu Eclipse, ar fi nedrept deși clar spre Eclipse se îndreaptă (spre Ecplise însemnând 2 minute pentru start, 1 minut pentru deschis un fișier etc, orice lucru nou faci alt minut pentru pregătiri).

Poate am calculatorul prea lent (nu aș zice dar…) așa că hai să nu mai vobesc despre viteză. Hai să vorbesc despre schimbat proprietatea Tooltip de la un textbox pe un Windows Form. E vorba de textul explicativ afișat când eziți 1-2 secunde deasupra unui control. Cine mai programează pentru Windows ar spune postmoderniștii? Eu. De ce nu programez folosind orice altceva în afară de ceea ce folosesc? Un UWA ceva? Când pot și prind un minut-două libere printre dialoguri de progres la deschiderea fișierelor din soluție.

Așadar vreau să schimb Tooltip (text) pentru un textbox din “Tra la la” în “Tra la 2”:

property

WTF? În VS.NET nu există WTF (există WPF care e tot un fel de WTF). În VS.NET trebuie să fii în permanență cu mintea deschisă, nu ca mine. Bineînțeles mă gândesc că am greșit proprietatea și că probabil am încercat să setez “Tra la 2” la o proprietate numerică sau booleană dar… nu. Eram pe Tooltip și VS.NET îmi spunea negru pe gri deschis că  “Tra la 2” nu e un text valid pentru tooltop.

Nefiind cu mintea deschisă – am recunoscut deja deci vă rog să nu uitați să mă iertați pe jumătate – nu citesc detaliile și încerc din nou. E nevoie să spun cu ce rezultat? Nefiind nici acum cu mintea deschisă dar fiind deja nervos dau totuși click pe Details doar ca să mă conving că VS.NET nu mi-a trădat încrederea și că e imbecil cum îl știu de atâta vreme:

not property

Cam asta e calitatea Microsoft de când și-au tras Gangele mai la ei. Sper că la fel ca în filmele indiene omul rău (și urât) să își prindă piciorul la macaz, să-l calce fără milă trenul de ora 5, frații să se reunească după ani de despărțire dureroasă iar epoca hindu din istoria Microsoft să se termine cu bine, înainte de faliment.

Namaste Satya! Namaste Somasegar și familia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *