orange românia campioană la… tarife

Poate vreți să mergeți la mare.ro. Cine sunt eu să vă conving să nu o faceți… Poate ați ajuns la podul de la Fetești și vreți să plătiți taxa de pod (“peiajul” cum se zice în limbajul de cartier folosit la CNADNR) cu telefonul mobil printr-un SMS (de fapt prin 2 dar nu intru în detalii tehnologice).

Dacă ați ajuns așa de departe e clar că sunteți determinați să vă autodistrugeți vacanța deci să vă informez cum stă treaba.

Informațiile oficiale publicate de CNADNR pentru taxa de pod le puteți lua de aici.

La plata prin SMS, fiecare operator de telefonie mobilă are o pagină explicativă cu tarifele exprimate în euro:

Operator Cat.1 Cat.2 Cat.3 Cat.4
Vodafone 3,22 11,22 15,13 21,27
Orange 3,35 11,53 15,62 22,07
Telekom 3,10 11.22 15.12 21.26
RDS 3.10 11.22 15.13 21.27

De notat că doi operatori publică tarife cu TVA inclus iar ceilalți doi le publică fără așa că pentru normalizare am ajustat toate tarifele să fie cu TVA inclus.

Toate tarifele sunt mai mari la Orange! Probabil din cauză că _____________________________ ? Aștept sugestii să completez spațiul.

Poate Orange o să îmi trimită o scrisoare de amenințare cum că le afectez imaginea afișând tarifele publicate și link spre pagina oficială. Sau poate mai bine își tratează clienții cu același respect și cu aceleași tarife ca și ceilalți operatori mai ales când e vorba de taxe de interes public nu de horoscoape, rețete culinare, glume sau alte fițe.

Poate vă întrebați dacă și la alte plăți prin SMS Orange e la fel de campioană. Sigur că e. De exemplu la plata parcării prin SMS, Orange spre deosebire de toți ceilalți operatori încasează de la clienți pentru fiecare SMS, 5 cenți în plus. La fel la TOATE serviciile plătite prin SMS – Orange are tarif mai mare decât toți ceilalți operatori, cel puțin cu 5 cenți dacă nu cu 80 ca în cazul categoriei 4 la podul de la Fetești – Cernavodă.

Poate vă întrebați de ce mai sunteți clienți Orange dacă tot vă puteți porta numărul. Sau poate mă lăsați pe mine să vă întreb: de ce?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *