android.ro

Am uitat să spun o nemulțumire majoră legată de Android, cel puțin de cel din Archos 101 în versiunea actuală. Nu știu dacă e vina Google sau Archos dar sistemul de operare nu cunoaște limba română. Nu doar că nu are meniurile și restul elementelor de interfață traduse, asta nu ar fi atît de grav. Problema jenantă cu adevărat e că în 2010, o companie care se vrea globală cum e Google nu suportă în sistemul de operare și în browser caracterele specifice limbii române. O pagină web scrisă cu diacritice în Android 2.2.1 arată ca o plasă de tînțari plină de găurele.

Situația nefericită merge și mai departe. Androidul din Archos 101 (nu știu dacă altele sînt altfel) nu știe că există București sau România atunci cînd selectezi fusul orar – asta era CHIAR UȘOR. Ca insulta să fie deplină, în listă există limbi ca slovena sau italiana elvețiană. Nu e România cu nimic superioară dar parcă mai degrabă te-ai gîndi că o firmă ca Google localizează sistemul de operare pentru o piață de 22 de milioane înaintea uneia de 2 milioane. Probabil în urma analizelor făcute pe baza atîtor date adunate de la fiecare, 10 țărani medii din România valorează mai puțin decît un cetățean Sloven.

Aș fi foarte curios dacă problema e în Android așa cum vine de la Google sau Archos au decis ca pentru eficiență, viteză și spațiu ocupat în memorie să scoată din listă limbile milogilor europeni.

Precizarea de a doua zi: doar litera țȚ (tz-ul de pe messenger) îi e străină Androidului de pe Archos 101. Fără ea blogul arată ca pe Windows 2000.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *