ministerul de finanțe.ro

Angajații ministerului de finanțe au inițiat o mișcare spontană de ieșire haotică pe holuri din cauza reducerii sporurilor (nesimțite). Nu comentez justificările pentru care o parte a aparatului represiv s-a dat cu dușmanul de clasă deși e urît să muști mîna care ți-a dat o grămadă de cotlete pînă mai ieri.

Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost vocalizarea unei anume angajate Doina Merla prinsă de circumstanțe la microfonul unei televiziuni.

Domnia dumneaei declama cu vehemență despre incomensurabila valoare adăugată de propria dumisale persoană și colectivul pentru economia țării sale. Astfel, conform autoaprecierii proprii și personale, grupul de doamne și domni care nu mai sînt la fel de stimulați acum ca în trecut, produc zilnic pentru noi nu mai puțin de unul – două miliarde numai din amenzi.

O altă doamnă șefă de ceva serviciu, Popescu Maria își spunea (nu știu cît de conspirativ), era peste măsura de indignată că de două luni primește doar salariul net. Incredibil.

Despre colega domniilor lor arătată zilnic la televizor care a țepuit statul doar într-un singur caz dovedit cu TVA de vreo 40 de milioane de euro nu se spune nimic. Poate ar fi o soluție temporară ca pînă la revenirea economiei, să le plătească colega sporurile pierdute din cei 40 de milioane de euro? Nici nu s-ar simți în cont. Sînt aproape convins că doamna furăcioasă de care spun nu e singura din colectiv care a făcut rost de bani în avans. Îmi amintesc că pe vremuri, frizerițele adunau bacșișurile la comun și în fiecare zi una din ele lua întregul pot care deși era luat mai rar, atunci cînd venea se simțea la buget. Domnilor de la ministerul de finanțe: puneți în fiecare zi mita la comun, ca frizerițele de care spun, și luați fiecare potul odată pe an că sînteți vreo 300 care protestați. O să vă puteți cumpăra o vilă mare de tot la fiecare 300 de zile și cheltuielile curente le plătiți din mita dosită de la sindicalizare. După primul an puteți trăi liniștiți din chiria pentru prima vilă, deja aveți două. Din anul al treilea vă puteți lăsa de job și muta în țări străine.

Aș întreba-o pe doamna Merla, de ce nu se fac toți românii la fel de producători ca domnia dumisale și colectivul. Dacă 300 de cetățeni produc unu – două miliarde pe zi numai din amenzi, cît ar produce 10 milioane dacă i-am califica pe toți la facultatea de încasatori la ghișeul Ministerului de Finanțe? Aplicînd regula de trei deosebit de simple am ajunge să umplem hambarele, ba am putea chiar exporta ghișeiste pe valută, ca să-i umilească temeinic și calificat și pe restul europenilor.

Notă: un tovarăș care nu face parte din colectiv ne informează că pînă acum, în Ministerul de Finanțe, sporul mediu lunar al angajaților era de 1.5 salarii ceea ce înseamnă căcolectivul a fost obișnuit să ducă acasă (doar oficial!) 250% salariul net. Ei, acum o înțeleg pe doamna șefă Popescu Maria.

3 thoughts on “ministerul de finanțe.ro”

  1. Oricand se poate mai rau: colegii mei de aici pot iesi la pensie dupa 15 ani de munca in „interior”, cu pensia medie de 6000. De mentionat ca in timpul serviciului ei platesc contributia de pensie intr-un fond super-special destinat doar lor, iar cand ajung la pensie banii vin o parte din fondul ala, si o alta parte din taxele pe care le platesti, practic, tu. Poate ancorat in noua sinergie a faptelor, ceea ce se intampla la ministerul finantelor poate parea un fel de vax albina, nu?

  2. Dă-ți seama prin comparație unde sîntem noi atunci dacă nici prin cele mai frumoase vise nu putem spera să ajungem ca vestul europii (pe care atît de plastic îl ilustreji) în următorii 50 de ani…

  3. Eu le inteleg pe doamnele astea. Ele aveau ceva, si nu e relevant pentru ele daca era meritat sau nu, si acum li se ia, sau na, nu li se mai da. Pai nu s-ar supara oricine?
    Inteleg ca bonusurile astea erau asa de impamintenite ca au devenit a doua natura.
    Tin minte cind, dupa ce primeam un spor de cam 10% la salar ca sa port celularul firmei si sa raspund cind e urgenta, mi s-a luat celularul si cu el si sporul. Am fost frustrat. Nu m-am dus sa sparg usi pentru ca mi s-a luat doat 10% din salar nu 60% ;)
    Cit despre femeia care ea personal incasa amenzi de 2 mld pe zi nu pot decit sa zimbesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *