Frumoasa fostă miss, actual doar șefă greu-vorbitoare a Camerei Deputaților a României a fost prinsă iar cu falsul și uzul său zilele astea cînd s-a votat legea pensiilor. Femeia care o fi fost frumoasă dar inteligentă mă îndoiesc, împreună cu secretarul camerei tot pedelist, au măsluit documentele așa încît să pară că la votarea legii în sala camerei erau o grămadă de deputați, 170 în acte și 80 în persoană.
Aparenta falsificatoare Roberta Anastase, nedovedită încă în justiție (și în mod sigur niciodată dovedibilă în țara pe care o locuiește), dacă a făcut-o așa cum imaginile de televiziune probabil netrucate ne-o arată clar și luminos, ar trebui să fie arestată (preventiv?) pentru binele României.
Pînă aici nimic neobișnuit, la nivelul parlamentului nostru, falsul pare să fie un instrument uzual de lucru. Ce mi se pare ilustrativ despre România și români e punctul de vedere foarte des întîlnit zilele astea din toate direcțiile politice: legea pensiilor este o lege prea importantă să fie trecută prin fraudă. Atît îi duce capul pe cei mai vajnici reprezentanți ai românilor – cei mai bun dintre eroi adică nepătata actuală opoziție. Legea pensiilor nu este singura care a fost votată în condițiile frauduloase de care spuneam deși doar despre ea se vorbește. În aceeași seară, cu același onorat cvorum, în interval de cîteva minute s-au votat mai multe legi dar cu ele nu avem probleme. Robertuța nu e hoață decît cînd fură de la noi ceva important, cînd fură de la alții e tîrziu, nu e important și nici nu am observat.
Reprezentatul UDMR-ului califică mizeria drept o situație inedită și lui acest scandal îi arată că legea este una importantă iar cei din PDL sînt în general de părere că așa le trebuie celor din opoziție dacă nu au fost prezenți – domnul Ponta trebuia să fie prezent, dacă nu a fost să-și țină gura.
Doamna din imagine, făptuitoarea din dosarul penal care nu va exista, spune că ea personal ar fi de acord să se repete votul dacă ăsta e prețul pe care Camera Deputaților trebuie să-l plătească pentru chiulul domnului Ponta. Și eu în locul ei aș fi de acord să repet votul în loc să fac pușcărie. Hoțul care ți-a spart casa, la fel de penal și el dar cu fapte de o consecință infinit mai puțin negativă, ar avea o propunere similară (asta doar dacă e prins): ar fi de acord să nu ia nimic din casă, eventual să repare încuietoarea de la ușă și să repete “votul” – la urma urmelor dacă nu vroiai să-ți spargă casa trebuia să stai acasă, nu să chiulești. Eu îi urez prințesei politice să repete votul sub atenta supraveghere a unui chipeș procuror, în cadrul acțiunii de reconstituire a faptei.
Pe domnul Ponta, absentul de la ședință printre atîția alții (în cazul de față motivat de faptul că opoziția a decis explicit să nu participe la vot) îl creditez cu o singură calitate: spre deosebire de alții de prin opoziție și din PDL, el cred că a înțeles că relația cu Băsescu nu e o meserie, nu e o treabă de 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămînă pentru care se ia salariu, sporuri legale și nenumărate venituri necuvenite. Omul pare să fi înțeles spre meritul lui că trînta cu Băsescu e pe viață și pe moarte: dacă nu îl anihilezi te va anihila. Năstase a fost mult prea inteligent și rafinat ca să priceapă așa o faptă simplă de viață stradală și e acolo unde e. Geoană n-a priceput nici el dar de la el nici nu se pot emite pretenții. Crin Antonescu a înțeles dar tîrziu și glandele bunul simț împreună cu electoratul puțin la minte nu l-au lăsat să i-o tragă marinarului la momentul cuvenit.
In cazul Ritzi, care mi se pare de o foarte mica importanta in comparatie cu cazul curent, reactia a fost la fel de nesimtita, ceva de genul ca „sa fiti multumiti ca v-am facut si atit”.
Oamenii incearca sa-l imite pe seful suprem dar nu au talent. Nu e asta forma suprema de flatare, cind oamenii incearca sa te copieze?