ping-pong tradițional

Hotelul unde stau are o masă de ping-pong (tenis de masă adică). Există la recepție și două palete chinezești lipite cu zeci de benzi adezive transparente în toate direcțiile. Mingea a fost și ea călcată în mai multe rînduri  de pașii grăbiți ai turiștilor ruși și îndreptată (probabil în apă fiartă). Condițiile obiective de mai sus cumulate cu berea, vinul și tăria la liber dau mingii efecte și traiectorii nebănuite.

Ieri a apărut în hotel un cuplu azer parcă. El lejer, în bermude și cămașă albă cu mînecă scurtă, cu barbă de taliban tunsă cu o studiată dezordine, ea cu văluri mai mult negre din cap pînă în picioare și încă puțin, atîrnînd după ea în timpul deplasărilor care par mai degrabă niște levitații firești.

Sigur deja v-am captat atenția: ce legătură poate exista între ping-pong și azerii din poveste? Ei bine, ea există și doar timiditatea m-a oprit să vă pot oferi dovada fotografică. Azerii mei, el lejer și ea înfășurată de sus pînă jos în văluri ca o mumie, azi dimineață jucau ping-pong! Nu mi-a venit să cred ce văd, nu puteam să-mi desprind ochii de la ce se întîmpla, mă uitam magnetizat cum se vor fi uitat indienii la caii conchistadorilor. Un jpeg doveditor merita greutatea lui în aur.

Nu am idee cum vede azerul noțiunea de fair-play dar la cum arăta situațiunea pe teren (ea legată la propriu la cap, mîni și picioare și pe o căldură de vreo 37 de grade), sper că i-a dat bietei femei un cavaleresc handicap de măcar 15 puncte. Sau l-o fi bătut beduina sub set? Mi-e teamă că nu voi afla niciodată.

16 thoughts on “ping-pong tradițional”

  1. Plaja ar fi mult mai ușoară dar doamna din poveste nu o face. Ea îl asistă pe soțul său care face plajă în cămașă și pantaloni pînă peste genunchi. Cînd intră cu picioarele în apă (cu gleznele adică) e îmbrăcată într-un trening negru cu glugă și văluri (nu am văzut exact dacă e Speedo sau Nike).

 1. Pai vezi ca si sotul ei are o anumita retinere vizavi de dezbracare, din moment ce face plaja in camasa si pantaloni. Probabil nici el nu se concepe stand in slip in vazul tutoror, ca si ceilalti barbati „necurati” de pe plaja !! :)

 2. I-ai vazut cum umbla pe strada? De obicei, ea e la 2 metri in spatele lui… Eu am vazut si fetite de 13-14 ani imbracate cu val din ala, doar ochii aveau contact cu lumea (reala). Aia mi s-a parut si mai trist.

 3. @mrx: eu as vrea sa vad poza care valoreaza cit masa ei in aur… ce sa fac pentru asta?

  in ce priveste burqa, nu cred ca e de facut misto;)

  1. Pentru poza de care spui nu poti face nimic – ea nu există.
   Despre oprimarea bietelor femei în islam și cum se îmbracă și merg pe stradă și… joacă ping-pong eu am o părere mai nuanțată. Cred că sînt privite ca niște biete victime pentru că punctul de vedere din care le priviți e unul care nu e deloc interesat de ce simt și gîndesc ele. Voi le considerați victime pentru că judecați situația din punctul vostru de vedere dar lume e ceva mai mare și mai diversă și oamenii pot găsi plăceri sau satisfacții acolo unde voi aveți impresia că există numai opresiune și chin. Eu cred că multe din ele nu sînt deloc victime ci din contră, așa cum percep ele lucrurile sînt virtuase, valoroase, face parte din respectul față de sine și din ceea ce ele văd ca valoros la persoana lor. Dacă eu analizez ca voi pe „nefericitele” care se cațără pe tocuri de 12cm sau se depilează cu ceară fierbinte (smulgîndu-și părul din zone … sensibile), aș zice că vaaai, bietele de ele, sînt victime ale vremurilor în care trăiesc sau ale tiraniei bărbaților. Aiurea, e vorba de ceea ce ele consideră bine sau dezirabil – e un sacrificiu pe care sînt bucuroase să-l facă pentru a fi ceva mai favorizate la a primi gene valoroase pentru propagarea speciei. Nu judecați lumea după măsura voastră, e un punct de vedere puțin prea reducționist ;)

   Despre glume/mișto – eu sînt ceva mai liberal și cred că se poate glumi cu foarte multe lucruri (țoalele arăboaicelor în orice caz nu îmi par un subiect tabu).

  1. @Aburel: asta e tare cu franța și ilegală. Sarkozy duce biata lui țărișoară de adopție către noi culmi ale civilizației (acuma că e spălat cu săpunuri fine și bani loreali e și mai plăcut-uscat).

 4. @mrx: sunt de acord cu ce ai spus… asa de nuantat. insa in articolul propriu-zis… erai taman pe dos, pentru ca se simte cum ti se parea ridicola imbracamintea;)
  burqa nu reprezinta „toalele araboaicelor”. evident ca se poate face misto de orice, chestia e cit e dispus fiecare sa faca misto si mai ales de ce…

  @aburel: eu citisem undeva ca deja s-a luat masura de prin iulie:)

  1. @R: în post nu ironizam în niciun fel îmbrăcămintea – problema e doar că tinzi să dai sensurile din mintea ta cuvintelor pe care le citești dacă ele nu contrazic explicit ideile personale (nu doar tu, în general :) ). Îmbrăcămintea aia are farmecul ei, nu e nimic ridicol în ea. Ce era pentru mine surprnizător, nemaivăzut și poate hilar (niciunul din termenii ăștia nu are conotație negativă dacă nu insiști să le-o atașezi) era asocierea dintre haine și activitate și modul în care ele nu se potriveau în ochii mei și funcțional. Unde e taman-pe-dosul? Femeia aia era în ochii mei foarte ok, la fel și soțul ei, pur și simplu mi se pare deplasat cum vine vorba de haina lor, cum să încep să le plîng de milă avînd în vedere că ele țin la portul lor și la obiceiurile lor (unele cel puțin) și pe de altă parte faptul că femeia zîmbea evident satisfăcută de ce și cum făcea. Cum să mă pun eu acum să o deplîng? Ar fi ca femeile cu exces de hormoni care nu au unde să și-i reverse și care se adună în organizații în care sună la poliție cînd vecinii e posibil să-și bată copii după care se duc jurate la tribunal să-i și condamne negreșit.

   Zici:”burqa nu reprezinta „toalele araboaicelor”.

   Aici simt că vrei să dai o lecție despre cum țoalele nu-s chiar haine, arăboaicele nu sînt chiar musulmane și în general bufnițele nu sînt ceea ce par a fi. Nu înțeleg de ce nu au dat și justificarea din prima și ai așteptat invitația. OK, îți dau satisfacție și te invit: dar vai, cum așa, de ce spui ca burqa nu reprezinta „toalele araboaicelor” ?

   Pe asta nu am înțeles-o deloc: „evident ca se poate face misto de orice, chestia e cit e dispus fiecare sa faca misto si mai ales de ce…”

 5. @Aburel: da, ai dreptate, imi cer si anume scuze. Una dintre camerele alea… „cea mai inferioara” a adoptat. Credeam ca e suficient… se pare ca mai au nevoie si de Senat.

  @mrx: lectiile le dau numai in privat, nu mai predau in sistem public;;) la chestia cu mistoul, ma gindeam ca in absolut se poate face misto de orice, pe cazuri concrete, fiecare dintre noi are cite o limita, sau doua:) (finite, da!)

  1. @R: te implor să ne spui totuși de ce treaba aia cum îi spui tu… nu e „țoale de arăboaice”.

   Despre mișto – treaba e atît de evidentă (și tocmai a fost formulată din nou mai sus puțin de comentariul tău) încît nu am reușit să-mi dau seama ce vrei să spui pentru că sigur tu nu vrei să spui ceva ce e demult și tuturor evident :)

 6. Republica a cincea nu ar fi la prima lege prea democratică pentru a fi și constituțională. Au încercat recent în mod repetat cu internetul o figură de stil care oricum nu are cum să treacă în Uniunea Europeană chiar dacă Franța are mare nevoie de ea. Cred că în eventualititatea jenantă în care aleșii francezilor le vor interzice cetățenilor să se îmbrace cum vor (următoarea fază ar fi să ne interzică anumite frizuri), UE va corecta derapajul preacreștin. Cu Evelția și minaretele e mai greu avînd în vedere că Elveția nici UE nu a „servit” nici gura nu-i miroase.

 7. @mrx: esti sigur ca vrei sa ma provoci la asemenea discutii, de tot „ma implori”?:)

  @mrx cu ultimul sau comentariu: din cite stiu, dar n-am verificat, in Franta au interzis de ceva vreme purtatul valului in scoli; asta e un pas mai mare, recunosc, dar hai sa asteptam si sa vedem daca cineva le da cu rigla peste degete… eu as zice ca nu:)

 8. Si eu cred ca legea o sa treaca
  Explicatia oficiala e ca valul respectiv oprima sau e simbolul oprimarii femeii; nu ne intere daca femeia e perversa si vrea sa fie oprimata
  Ma intreb cum arata femeile respective in poza lor de pasaport ;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *