android team

Urmăresc cu interes interviuri cu echipa Android din mai multe motive, parțial pentru că sunt interesat în psihologia programatorului. Un interviu recent din arstechnica mi-a făcut plăcere. Băieții erau așa de excitați de treaba lor acolo șa că li se părea prea strâmtă limba engleză și aveau nevoie de un cuvânt nou pentru ce li se părea că au realizat. Psihologia vedetelor e fascinantă for sure! Iată doar o scurtă mostră de cugetare adâncă de care erau destul de mândri:

Ars: There’s a Mainline support exception for devices with low RAM. Is there a reason for that?

Ghuloum: The primary concern is not so much the RAM, it’s the storage. A lot of low RAM devices, especially, like, 512 and 1 gigabyte devices are pretty tight on storage.

Adică limitarea era legată de spațiul de stocare dar ca orice cârpitori care se respectă au cârpit-o iar: de obicei telefoanele cu puțin RAM au și puțin spațiu de stocare. Mai bine să interzicem în curtea școlii băieții între 8 și 12 ani – ei de obicei joacă fotbal și sparg geamuri – decât să interzicem jocul de fotbal în curtea școlii. Oricum avem deja filtru după sexul băieților sau vârstă dar nu avem după minge sau competență so why not? Cam așa e construit Android de la versiunea 1 până azi: hack după hack peste hack. Mirați-vă că pe același hardware merge de N ori mai lent decât iPhone și că actualizările lunare vin din 5 în 7 luni. Din pom prost roade proaste ob să iasă. Cu toate astea, “gratis” întotdeauna învinge.

4 thoughts on “android team”

  1. Dupa ce am folosit iPhone vre-o 5-6 ani am trecut la Android (LG V30).
    Initial mi s-a parut putin ciudat si parca lururile nu se potriveau prea bine dar m-am gandit ca na, e ceva nou, si o sa ma obisnuiesc.
    Dupa vre-o 3 luni am luat in mana un iPhone si marea diferenta e ca e foarte placut. E mai ergonomic, lucrurile curg se aliniaza; e mai natural. Probabil pt ca Apple isi vinde telefoanele in functie de cat de bine functioneaza softul pe ele.

  2. Apple își vând telefoanele în funcție de cât sunt de bune telefoanele, ce concept Victorian… Google dă gratis mărgele colorate de sticlă as-a-service.

  3. Eu am trecut de la Windows Phone la iPhone.
    iPhone merge bine si repede, am un SE care a fost scos pe piata acuma mai bine de trei ani. In septembrie primesc upgrade la iOS care o fi next (12?)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *