Ligia Deca: despre pix

Că învățământul în România e tot mai jalnic e clar pentru aproape toată lumea în afară de câțiva elevi olimpici la etnobotanică.

După ce am avut-o pe Adreea Esca în cartea de istorie, am ajuns la o nouă culme în materie de educație: de la tribuna președinției, o tanti (profesoară?) vorbește oficial românilor, în conferința de presă, ca la ușa cortului din copilărie.

Ieri 3 ianuarie 2019, consilierul prezidențial pe teme de educație Ligia Deca a folosit sintagma “din pix” pentru a prezenta iobagilor valahi punctul de vedere al (autodeclaratului) fost profesor, actual președinte schior-imobiliar-german al tristei și needucatei Românii.

Ea e grăitoarea despre educație pe care o plătiți să vă spună lucruri despre pixuri:

Ligia Deca cu pixu' în gură

Dacă tot veni vorba de educație, măcar să fi scris corect românește ADMINISTRAȚIA PREZIDENȚIALĂ, cu Ă și cu Ț, așa cum iobagii au decis că se scrie pe limba lor oficială. Ăsta e respectul pe care limba română îl merită de la un Klaus #fraierilor.

De menționat că treaba cu pixu’ nu a fost un derapaj colocvial, domnuca citea un text. Talentată (și educată) doamna Ligia ca să parafrazăm parafraza cu domnul Ripley/Dragnea/UE a altei doamne a pixului românesc plătită și aia din alt buget.

Și dacă tot ai luat-o pe panta abruptă a trivialității Ligyco, matale fiind plătită din bani publici iar eu un biet contributor bădăran și needucat, ia să vedem care poate fi mai trivial dintre noi doi: la ce față ai fă, nici nu mă miră cum ți-ai ales cuvintele, lipsă mare de pix la matale (în pixu’ meu). Mișto așa frumoaso? Îți place să vorbim murdar? Credeai că e mare brânză să te porcăiești aproape spiritual cu plebea, prințeso? Țeapă! Bine că măcar ești educată, nu că s-ar vedea.

Asta meritați, iobagi valahi care l-ați votat: pixu’ domnului președinte oralizat de consiliera cu atribuții în domeniul educației în timp ce el se dă cu schiurile fericit că i-au intrat în cont și luna asta chiriile sibiene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *