google, să cânte muzica!

Despre cum știe Goole să vândă muzică și cum nu știe să o redea am mai scris. La urma urmelor de ce i-ar interesa cum o asculți din moment ce ți-au vându-o deja? Sau poate mai vrei ceva reclame la preț redus?…

Ei bine acum 2-3 zile pe Nexus 7 2013 din dotare mi s-a instalat Android 4.4 (KitKat).

Primul lucru după delicata manevră a fost să verific dacă aplicația principală de la Google pentru cântat e capabilă de redarea melodiilor fără pauze între ele (concerte de exemplu), treabă pe care nu o putea face deși de exemplu iPod o făcea bine acum 10 ani, la prima versiune.

Primul contact cu Play (aplicația pentru muzică nu magazinul Google, nu e vina mea că așa le cheamă pe ambele) în Android 4.4 a fost brutal: dacă îi ceream să îmi arate colecția de muzică ordonată după gen, îmi spunea că nu am muzică stocată pe dispozitiv. Dacă îi ceream să îmi afișeze albumele, atunci avem totuși muzică stocată pe dispozitiv dar fără coperțile albumelor. Dacă îi ceream să îmi redea un album, fie și fără coperți (căștile mele oricum nu redau coperțile), redarea se făcea în ordine alfabetică, fără nicio posibilitate de a schimba ordinea pentru redarea normala a albumului. Pe dispozitivul mă-sii…

După jumătate de oră am decis că ar fi mai bine să apelez la MX Player ca să constat că “Versiunea Android nu este acceptată”.

Neavând de ales, am căutat o șurubelniță și o daltă mică și de la opțiunile “sistemului de operare”, secțiunea Aplicații, am cerut golirea cache-ului și șteregerea tuturor datelor pentru aplicația Muzică Google Play, operațiune pe care orice copil sau bunic ar fi făcut-o fără să ezite – nu mă îndoiesc. Ca prin farmec, pentru că recunosc, nu mă așteptam ca incantația la care am apelat în disperare de cauză să producă efecte, pe dispozitiv a apărut muzica stocată pe dispozitiv și la afișarea după genuri, albumele au recăpătat culoarea coperților, totul a devenit feeric și untos la atingere așa cum și-au și dorit “inginerii” de la Proiectul Unsuros.

Până și Ț-urile par afișate corect. RevoluȚionar!

După atâta efort am ajuns în final să verific și ceea ce îmi doream de fapt: știe în sfârșit Android 4.4 / Nexus 7 2013 / Aplicația Muzică Google Play să redea muzica fără întrerupere între cântece atunci când este cazul?

Aș putea fi mârșav și să spun “răspunsul în episodul următor”, eventual să uit să mai postez răspunsul câteva zile. Voi fi benevolent ;-) și voi spune-o pe loc: Android 4.4 cel puțin pe Nexus 7 2013 NU MAI FACE PAUZE între cântecele legate. Aleluia!

Atenție totuși să nu înclinați sau să nu mișcați prea brusc dispozitivul pentru că din cauza excesului de unt aplicat animațiilor, la rotirea automată a ecranului, procesorul quad-core + ultrasolidul kernel Linux + cei 2G de memorie RAM + deosebitul accelerator video Adreno 320 vor întrerupe puțintel muzica ÎN TIMPUL melodiei pentru a oferi în schimb o experiență vizuală de neuitat. Unt!

1 thought on “google, să cânte muzica!”

  1. Deci nu e vina lor ca tu ai cache vechi si aplicatie noua. Plus ca uite ca ti-ai dat seama singur cum se repara deci treaba e intuitiva. T (unT pt cei care nu se dau cu rebusishoare)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *