OncoMastică

Cât de nesfârșit de prost să fii să pui numele “OncoGen” unui centru medical… Și în plus cât de ghinionist. Și la întâmplare dacă ai alege literele, șansele să iasă ceva mai inspirat ar fi aproape infinite.

onco

Și cât de terminal de arogant să fii când cineva care a citit o carte îți spune ce sens are alăturarea Onco + Gen, să nu schimbi imediat numele. Sau poate cel în cauză nu a întâlnit încă pe nimeni care să fi citit o carte?

Mă gândesc ce misiune ingrată a avut cel care a inaugurat ctitoria dacă va fi înțeles ridicolul situației. Dacă… Oare cei de la urbanism cum au aprobat construcția purtând firma asta? De fapt ei lucreaza cu ruleta nu cu sufixul și prefixul. Și oare ce sentimente au cei care pășesc pragul instituției și sunt încă sănătoși? Ezitare? Teamă?

Nenea doctore: PatoGen ce îți spune dumneatale? Mie îmi spune că mă pune la pat – gen, deci nu prea e de bine. Dar HalocinoGen îți spune ceva? Siiigur! Îți spune dăcât numai amintiri frumoase – gen. Asta e de bine dar păcat că s-a consumat exact la PetreCerea unde s-a botezat instituția. Ceva SinapsoGen oare când se bagă la farmacia aia din zonă? Să fie neapărat de 80mg intravenos – gen.

Măcar dacă era în Caracal…

1 thought on “OncoMastică”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *