Subiecte

buletin_de_vot.jpg

Azi românii votează. La televizor o tânără milițiancă latră indignată dar cu sentimentul datoriei împlinite că în județul Bacău un bărbat a fost arestat și i s-a întocmit dosar penal pentru că și-a fotografiat votul în cabina de vot. Nu e prima dată când aud că fotografierea buletinului de vot este un act criminal și nu reușesc să înțeleg exact ce faptă penală a făcut bietul om. A deranjat pe cineva? A făcut propagandă electorală? A influențat? A furat? A fraudat? A vorbit urât copilul? Oare ce a scrijelit milițianul care l-a prins pe răufăcătorul periculos “în flagrant” pe procesul verbal? Care lege interzice oare și în ce termeni să îți fotografiezi buletinul de vot? Poate omul vroia să pună pe Facebook imaginea ca să fie mai ușor pentru servicii să afle cine cu cine votează. Eu prin vot secret înțeleg că am dreptul să votez secret nu că îmi este interzis să fac cunoscut cu cine am votat. 50 de lătrători profesioniști la televizor vorbesc fără șir 24 de ore din 24 despre vot și niciunul nu se deranjează să ne spună sau măcar să se întrebe, necum să întrebe direct Organul care este concret culpa cuiva care își fotografiază buletinul de vot și care e exact articolul din codul penal care incriminează faptă. Poate ne interesează? Pe mine sigur mă interesează. Sunt îngrijorat să aud că un cetățean e arestat și din descrierea faptei, la vârsta, educația, cultura și experiența mea de viață nu intuiesc măcar aspectul negativ al faptei.

POLIȚIE ROMÂNĂ: spune-ne te rog și nouă – electori ordinari care suntem noi de infractori ordinari și nespălați ce suntem – care e articolul din codul penal pentru care l-ați arestat moldoveanul fotograf electoral.

POLIȚIE ROMÂNĂ: măcar a votat infractorul cu cine trebuia?

2 comentarii la buletin_de_vot.jpg

Comentați

 

 

 

Puteţi folosi aceste etichete HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

captcha: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux