android grosier

luniAndroid are deja cîțiva anișori. În spatele lui e o firmă mare cu amploare (nu doar pretenții) globală. Ai zice că programatorii de acolo au aflat că lumea e mult mai mare decît America și că majoritatea lumii ne-Americane începe săptămîna cu succes în mod paradoxal… lunea. Ciudate obiceiuri mai are lumea asta aparent în curs de încălzire și obosită de atîta reclamă.

Unele companii (de software nu de brokeraj pentru reclame verzi pe pereți electronici) au aflat adevărul trist despre obiceiul unor popoare de a începe săptămîna cu o zi de lucru de o… eternitate. Altele (de spionaj global pe bază e voluntariat) încă mai caută pe net.

În aceeași lume de care vorbeam se pare că după unele surse bine conectate la nava mamă ar exista vreo 133 de milioane de telefoane cu Android, majoritatea rulînd versiuni antice ale și așa precarului sistem de manevrare (de operare e prea mult spus). Ai crede că au fost informați deja de cineva, nu ‘oi fi eu chiar primul de observă.

Tot mai mult am impresia că programatorii Google din secția sculărie, atelierul Sisteme de Manevrare au fost selectați special fără absolut nicio expunere anterioară la vreun sistem de operare, pentru puritatea și neprihănirea conceptului. Altfel nu se poate să nu fi văzut ceea ce înaintașii lor în ale meseriei au realizat de multă vreme chiar și în Linux doamne iartă-mă: setări regionale care includ chiar și ziua de început a săptămînii.

Cu timpul sigur vor afla și reclamagii de la Google tristul nostru adevăr și peste ani vor rezolva problema, prompt cum au rezolvat-o de atîtea ori.

Pe de altă parte e foarte posibil să fiu cîrcotaș și problema din imagine să fie o simplă fiță dacă ar fi să o compar cu vestea că în Android 4.2 un maistru lipitor de componente date de pomană a uitat că există luna decembrie și asta nu în cine știe ce versiune alfa ci în versiune “finală” dacă mă pot exprima atît de eufemistic cînd vine vorba de agilitatea versiunilor împărtășite (uneori) deschis respectiv tovărășește. Pentru cine nu crede fără pentru ca să mai și vede, aveți aici dovada fotografică direct de la… surse.

Acuma serios, la cît software au luat din donații din N surse… deschise de l-au lipit mai cu scuipat mai cu izolirband cît să se țină telefonul la un loc și să nu piardă omul bateria pînă ajunge acasă de la magazin, dacă nici surse pentru un calendarul de doamne ajută nu au găsit pe undeva pe ‘net… se cheamă că e chiar soartă crudă. Dacă n-au găsit cu google poate încearcă și cu bing.

Încă un episod copilot al webnovelei “Să fim amatori pînă la capăt dacă tot am început așa de bine punct google punct com”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *