părculeț cu pretenții

Stau de multă vreme în zona mea dar nu știam că în apropiere s-a băgat apă la arteziană. De cînd nu am mai circulat spre direcția est, “edilii” au avut timp să construiască o fîntînă arteziană, să bage apă în ea și să o bage și în priză! Am fost surprins peste măsură cînd am văzut apa țîșnind în sus din locul unde ar fi trebuit să fie cîteva sticle de cola de 2 litri bătute de vînt și asortate cu niște pungi zburătoare triste. M-am apropiat și am profitat de soare pentru a face o poză. Iat-o:

zona

Mă dau mai spre stînga, mă dau mai spre dreapta, așa – ca să încadrez mai bine a 9-a minune a Timișoarei și mai scot un cadru, ceva mai larg:

zona

Trebuie să-i felicit pe cei care or fi spart sutele de mii de euro ale timișorenilor dar măcar au făcut țîșnitoare și au plătit și factura de curent măcar pentru o lună (dovadă stă faptul că încă țîșnește).

Mă uit mai bine la albastrul din dreapta cadrului și nu înțeleg ce caută acolo cerul. Mă uit mai bine și nu e cerul, e o coloana (verticală) cu ceva anunțuri. Neobișnuit de înaltul panou mă face curios așa că mă apropii:

instrucțiuni de utilizare

Ce să vezi? De sus în jos: cine l-a făcut, cine l-a făcut iar, cui îi este destinat parcul… Aici apar deja probleme. Ce apreciez e formularea. Azi în România te aștepți să auzi sau citești “dedicat pentru”, “destinat pentru”. Cred că panoul a fost scris de un scriitor, altfel nu-mi explic “copiilor” atît de bine plasat acolo. Dar stai – cum adică “destinat copiilor sub 14 ani”?? Adică în parcul ăsta nu e voie să pășești dacă ai peste 14 ani? Sau nu ești bine-venit? Sau ce înseamnă scriitura asta? Bine, o fi o recomandare, să trecem mai jos: program de funcționare. Asta e culmea! Adică parcul e închis între orele 15 și 17?? Păi cum așa că nu are niciun gard. E cineva care îl păzește? Se dă amendă? O fi și asta tot o recomandare, pentru copii sub 14 ani?

Interzisul cu cîini nu comentez, unii oameni au fobie la animale și trebuiesc respectați și ei, vor să-și crească odraslele în condiții sterile, departe de scîrboasele și nespălatele patrupede. Cu pisici sau papagali o fi voie? Probabil doar dacă au sub 14 ani.

Ultimul interzis mi-a trezit amintiri despre problemele de fizică din clasa a 9-a. Mă uit la părculețul îngrozitor de mic și încerc să calculez cum poate fi prins un infractor care trece prin parc cu o bicicletă. La dimensiunile parcului și o viteză rotundă de 20Km/oră a unui biciclist obosit, cred că timpul necesar parcurgerii întregului “parc” e mai scurt decît timpul de expunere al unui Smena 8 pe timp de soare.

6 thoughts on “părculeț cu pretenții”

 1. Daca e parculetul de pe partea de est a ceea ce se numea acum citiva
  ani cu multa generozitate Bulevardul Sudului atunci e veche fintina arteziana.
  Prin 2005-2006 imi plimbam plozii pe acolo si stropitoarea functiona cu
  intermitente. Apa era cam statuta si dadea semne ca
  va produce fome noi de viata cit de curind, dar altfel totul era OK

 2. Eu propun ca tu sa faci pe desteptul si sa incalci 4 reguli de pe tablie. Asadar:
  – iei o bicicleta cu tine;
  – iti iei cainele si il legi de ea;
  – te urci pe bicicleta si la ora 16:00 mergeti acolo in parc
  – (a patra regula incalcata e varsta pe care o ai, care varsta e mai „coapta” decat 14 ani)
  Dupa aia vii si imi zici daca s-a legat careva de voi !! :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *