doctori – șpagă – investiții

Dacă tot am ajuns să deschidem cutia cu viermi care e sistemul sanitar, să vă spun una culeasă tot la spitalul cu pricina, după cîte pot eu spune – reală.

Șpaga care se dă celor mai bun medici (celor mai umani dintre ei în orice caz) se întoarce în mică parte în sistemul sanitar!

Culmea bolii sistemului care ar trebui să ne trateze e că medicii, care sînt răsfățați de clienți (clienți adică bolnavii tratați în sistemul de asigurări medicale de stat), nu duc totul acasă. În cazurile cele mai fericite, medicii dau o parte din bani pentru dotarea spitalului.

Am auzit de la asistente (deci nu poate fi decît adevărat ;-) ) că o parte din saloane erau dotate cu termopane și zugrăvite pe banii medicilor care lucrează acolo. Nici nu mai contează că banii respectivi provin din șpăgi – generozitatea cu care medicii contribuie din banii personali pentru întreținerea spitalului de stat mi se pare surprinzătoare și salutară în contextul infect al sistemului sanitar din România.

Am dat mai liniștit banii știind că o parte din ei vor ajunge să-i ajute și pe cei nevoiași ;-).

Ce poate urma de aici înainte:

  • contribuții lunare la negru pentru sistemul de sănătate paralel (șpagă – abonament sau prepay).
  • mită la RMN, ecografie sau la alte analize ca să primești rezultate mai bune.
  • folosirea de instrumente sterile în cazurile speciale, în care bolnavul face dovada convingătoare că asta mai poate conta.
  • eutanasie la preț redus pentru cazuri sociale (doar cu cuponul de pensie sau de șomaj din ultima lună și cu declarație pe propria răspundere că nu ai mai beneficiat de alta în ultimele 6 luni).

Lista rămîne deschisă și altor sugestii.


Notă: și această postare poate conține o oarecare doză de cinism.

1 thought on “doctori – șpagă – investiții”

  1. Eu cred ca asistentele era pe aurolac cind ti-au spus asta. Medicii nu au organul cu care sa poata da bani a moaca. Ei pot sa dea banii la constructorul vilei personale sau la vinzatorul de mercedesuri.

    Inca o sugestie, inpirata dintr-un caz real: spaga de 300 euro (shtiu ca e mica!) la operatia de tumoare ca sa poti sa te duci dupa 5 luni in Ungaria sa ti-o opereze pe bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *